Τρόποι για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας!!!

1. Θα ακούτε μουσική που σας ευχαριστεί 

Η μουσική ανεβάζει τη διάθεση. Δεν είναι λίγες οι φορές που η μουσική μας προσφέρει χαλάρωση ή ενέργεια και μας δίνει τη δυνατότητα να αποδράσουμε και να ταξιδέψουμε νοητά από την καθημερινότητα.

2. Δεν θα μένετε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι

Κάντε έναν περίπατο στην γειτονιά σας. Το περπάτημα είναι εξαιρετικά βοηθητικό στην ψυχολογία, συν ότι αποτελεί και μια καλή σωματική άσκηση. Μπορεί όταν αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε καλά, να μην θέλουμε να δούμε κανέναν, αλλά αν πάρετε την απόφαση να βγείτε από το σπίτι, όταν σας κατακλύζουν μαύρα σύννεφα, θα νιώσετε μια σημαντική αλλαγή. Μπορείτε απλώς να περπατήσετε στη γειτονιά σας και να παρατηρήσετε πράγματα που διαφεύγουν της προσοχής σας τις υπόλοιπες μέρες. Ή να χαζέψετε τους δρόμους, χωρίς άγχος. Αν μπορείτε να βρεθείτε σε πάρκο, τότε ακόμα καλύτερα.

4. Θα γελάτε πιο συχνά

Το γέλιο παράγει ενδορφίνες και ντοπαμίνες, που δρουν καταλυτικά στην ψυχολογία. Οπότε βρείτε τι σας κάνει να γελάτε -ένα αστείο βιντεάκι με τον σκύλο σας, μια φωτογραφία, μια ταινία  πιθανόν- κι αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα  σε αυτό. Ακόμα και πέντε λεπτά γέλιου είναι αρκετά για να τονώσετε τον οργανισμό σας.

5. Θα λέτε πιο συχνά «όχι»

6. Αρχίστε να ζωγραφίζετε ή κάντε ένα χόμπι που σας αρέσει

Με λίγα λόγια δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Οι συνήθειες είναι η δεύτερη φύση μας, αλλά καλό είναι πού και πού να εξερευνούμε νέα πεδία, για να ανανεωνόμαστε. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι φαντασμαγορικό, απλώς προσπαθήστε να γίνετε πιο ευρηματικοί κι ευφάνταστοι σε σχέση με το καθημερινό σας πρόγραμμα. Για παράδειγμα, πάρτε έναν άλλο δρόμο από τον συνηθισμένο για να πάτε στη δουλειά κι εξερευνήστε μια καινούργια πλευρά της πόλης. Καλέστε τους φίλους σας να σε μια καινούργια σοκολατερί, ή απλώς βρείτε μια παράξενη συνταγή και μαγειρέψτε κάτι διαφορετικό. Θα δείτε πως αυτές οι μικρές  «παρεκκλίσεις» θα σας ανεβάσουν.

7. Θα σημειώνετε σε ένα τετράδιο τις σκέψεις σας 

Αγοράστε ένα τετράδιο και αρχίστε να γράφετε σκέψεις σας. Επίσης, κάθε φορά που κάποιος σας λέει κάτι ενθαρρυντικό, ή σας κάνει ένα κομπλιμέντο, σημειώστε το. Ανατρέξτε στον «μικρό σας θησαυρό» κάθε φορά που νιώθετε χάλια και θα δείτε πως τα θετικά σχόλια των άλλων ανθρώπων θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε δυνάμεις.

8. Απομακρυνθείτε από ανθρώπους και καταστάσεις που σας κάνουν να νιώθετε άβολα και άσχημα