Σχετικά με μένα

και το Βιογραφικό μου

Βοηθώ τους ανθρώπους να βρουν το νόημα στη ζωή τους

Η φροντίδα για τον άνθρωπο ήταν πάντα σαν δεύτερη φύση μου και εκφράζονταν αβίαστα μέσα από τους διαφορετικούς επαγγελματικούς μου ρόλους, τόσο  ως στέλεχος διοίκησης Δυναμικού, πολυεθνικών και ελληνικών εταιριών, όσο και ως Coach και Μέντορας νεότερων στελεχών και ατόμων που αναζητούν υποστήριξη στην ατομική και επαγγελματική τους πορεία.  Επίσης, ως Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής-Συμπεριφορικής προσέγγισης, βοηθώ τους ανθρώπους να διερευνήσουν τον τρόπο σκέψης τους και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, απαλλαγμένοι από δυσλειτουργικές, περιοριστικές πεποιθήσεις.

Είμαι κάτοχος πτυχίου Bachelor (BA) στην Ψυχολογία από το Deree, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, Master Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRM) από το European University και MSc στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το University of Central Lancashire (UCLan, UK).  Kατέχω Δίπλωμα στο Evidence-based Coaching από το Athens Coaching Institute, με παγκόσμια Ατομική Διαπίστευση από τον διεθνή φορέα EMCC ( European Mentoring and Coaching Council).  Είμαι επίσης πιστοποιημένη για την εφαρμογή Νευρογλωσικού Προγραμματισμού από την Performance Partnership και έχω εκπαιδευτεί στην προσέγγιση Solution-Focused Brief Coaching approach από την Solution Surfers.

Έλενα Μακρή

EMCC accreditation
Αυθεντικά λόγια

σημαντικών ανθρώπων
που εμπνέουν τη δουλειά μου

"Mπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι, εστιάζοντας σε πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, όπως είναι οι σκέψεις μας. Δεν είναι τα ίδια τα γεγογότα που μας αναστατώνουν, αλλά η άποψη που έχουμε γι' αυτά και οι ερμηνείες που κάνουμε."
Επίκτητος
Στωικός Έλληνας Φιλόσοφος
"Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία, επιδιώκει να απαλύνει τις ψυχολογικές πιέσεις διορθώνοντας λανθασμένες αντιλήψεις. Εάν διορθώσουμε τις εσφαλμένες πεποιθήσεις, μπορούμε να μειώσουμε τις υπερβολικές αντιδράσεις."
Άαρον Μπεκ
Αμερικανός Ψυχίατρος &
δημιουργός της Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας
"Αυτό που εσύ πιστεύεις για τον εαυτό σου, είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για σένα."
Σενέκας
Ρωμαίος πολιτικός, ρήτορας, δραματουργός και στωικός φιλόσοφος
"Αν θέλεις να ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή, άρχισε να τη συνδέεις με στόχους, όχι με ανθρώπους."
Άλμπερτ Άινσταϊν
Γερμανός Φυσικός Επιστήμονας
"Η Ψυχική μας Υγεία είναι προπομπός της Σωματικής."
Ιπποκράτης
Αρχαίος Έλληνας Ιατρός,
Πατέρας της Σύγχρονης Ιατρικής